HP'den bir ilk daha

HP, sektörde ilk kez insan kaynaklı bilgi ile büyük ölçekli veriyi birleştirdi.

HP, 29 Kasım-1 Aralık 2011 tarihlerinde Viyana’da düzenlenen ve 7000 kişinin katıldığı HP Discover Teknoloji Konferansı’nda, Bilgi Optimizasyonu portföyünü, 7/24 Yaşayan Kurumların veriyi öngörülü ve yaratıcı fikirlere dönüştürmesini sağlayan çözümlerle genişlettiğini duyurdu.

HP Bilgi Optimizasyonu, Bulut Dünyasında muhasebe kayıtları ve sayı tablolarından sosyal medyaya kayan veri kaynaklarına ulaşım sağlayarak iş zekası analiz raporlarına yüzde 50 ila 85 oranında daha fazla bilginin dahil edilmesine imkan veriyor. İş zekasında isabetli sonuçlar almak için verileri analiz etmek yetmiyor. Aynı zamanda bu verilerin bağlamını, yani ne anlama geldiğini görmek gerekiyor. Bu ikinci hizmeti HP Autonomy çözümleri sağlıyor. HP Bilgi Optimizasyonu portföyü aynı zamanda iş zekası analiz sistemleri ile veri depolamayı birleştiriyor.

Reklam
Reklam

Autonomy IDOL teknolojisini HP Vertica Analiz Sistemine entegre HP, bu bağlamda sektörün yapılandırılmış ve yapılandırılmamış veri analizini birleştiren ilk çözümü olan IDOL 10’u geliştirmiş oldu. IDOL 10 sosyal medya, e-posta, metin ve forum mesajları ile videolar gibi İnsan Kaynaklı yapılandırılmamış verilerle dökümanlar ve abonelik formları gibi bilgisayarların kolayca anlayabileceği Büyük Ölçekli Verileri birleştiren bir iş zekası analiz sistemi olarak tasarlandı. HP’nin sosyal medyayı iş zekasına entegre etmesiyle Sosyal Zeka konsepti de BT sektöründe hayata geçti.

Haberin devamı için tıklayın
http://itadvisor.com.tr/hp-sektorde-ilk-kez-insan-kaynakli-bilgi-ile-buyuk-olcekli-veriyi-birlestirdi/