Hrant Dink cinayeti davası

FETÖ elebaşı Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 85 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 31. duruşmaya, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklardan bazıları, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Ev hapsi uygulanması şartıyla tahliye edilen dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz de tutuksuz sanık olarak hazır bulunduğu duruşmada, müdahil Dink ailesini ise avukatları temsil etti.

Reklam
Reklam

\

- Mahkeme heyetinin yeni başkanı Şimşek ilk duruşmasına girdi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başkan olarak atanan Ali İhsan Horasan, görev yeri değişikliği tebligatının kendisine ulaşması nedeniyle bugünkü duruşmaya girmedi. Yine HSK kararıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak atanan Emre Efe Şimşek ise, heyet başkanı olarak ilk kez Hrant Dink duruşmasını yönetti.

Duruşmada konuşan yeni başkan Şimşek, heyetin değiştiğini belirterek, "Bir üyemiz henüz görev yerine başlamadı. Bu nedenle bu duruşmada dinlenilmesi planlanan tanıkları, diğer duruşmada dinleyeceğiz. Bugün sadece tahliyelere ilişkin talepleri alıp, bir ara karar vereceğiz." diye konuştu.

SEGBİS ile bağlanan tutuklu sanıklar sırasıyla söz alarak tahliye talebinde bulundu. Tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek, cinayetten 11 ay önce kendilerine gelen bilgiyi hem İstanbul'la hem de Ankara'yla paylaştığını belirterek, "Şubat 2015'ten bu yana en uzun süre tutuklu kalan kişiyim. Bu davadan tutukluluğum kaldırılsa bile başka davalardan da tutukluluğum devam edecek. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Duruşma salonunda bulunan tutuksuz sanık Ali Öz ise, ev hapsi verilerek tahliye edildiğini belirterek, hasta ve yaşlı olduğunu, evde tedavilerini gerçekleştiremediğini, sağlık sorunlarını halledebilmesi için dışarı çıkması gerektiğini söyledi. Yaşlı anne ve babasının olduğunu, 2.5 senedir göremediğini ve onları görmek istediğini de aktaran Öz, "Hem anne-baba hem taziye ziyaretlerim için uygun tedbirin verilmesini talep ediyorum. Küçük torunumu da özel eğitime götürmek istiyorum. Ev hapsi kararının kaldırılarak uygun görülecek bir tedbirin konulmasını talep ediyorum." dedi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklardan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in talebinin SEGBİS ile alınması için bir süre ara verildi.

Anahtar Kelimeler: