Hrant Dink Cinayetinde Kamu Görevlilerinin İhmali Davası(Son)

Haber: Özden ATİK / İstanbul DHA Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın öğleden

Haber: Özden ATİK / İstanbul DHA
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın öğleden sonraki oturumunda çapraz sorgusuna devam edilen eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün "Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin" yazısıyla ilgili soru üzerine "Trabzon Emniyeti o yazıyı İstihbarat Daire Başkanlığı'na bildirerek görevini yapmıştır. Dört dörtlük bir istihbarat çalışmasıdır" dedi.

"DİNK KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ OLANLARIN TELEFONLARI DİNLENDİ"
İstihbarat çalışmasını yapan emniyet görevlisi Muhittin Zenit'in daha sonraki aşamalarda telefonlarının dinlendiğine de dikkat çeken Uzun, "Muhittin Zenit, sanki örgüt elemanıymış gibi, Hizbullahçı denilerek dinlenmiştir. Muhittin Zenit'in üstü Ercan Demir de dinlenmiştir, Reşat Altay da dinlenmiştir. Ben eski İstihbarat Daire Başkanı'yım benim de telefonlarım dinlendi. Dink konusunda bilgi sahibi olanlar, icraatta bulunacak kişilerin hepsinin telefonu Hizbullah şüphesiyle dinleniliyor. Bu tabiat kanununa aykırı bir şey. Bu işin içinde bir şey var. Ben bunu gündeme getirmek istiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"GOEBBELS BUNLARIN ELİNE SU DÖKEMEZ"
Jandarmanın içinde cemaatin ketum bir adamı olduğunu, ancak kim olduğunu bilemeyeceğini ifade eden Sabri Uzun, Samsun'da yakalanan Ogün Samast'ın görüntülerinin cemaatin Ankara'da Medya Şurası'na ulaştırılarak servis edildiğini iddia etti. Uzun, "Goebbels'in (Nazi Almanyası propaganda bakanı) örgütleri gibi bunlar. Bir muhabir gönderip bunu yayınladılar. Medya Şurası'nda bir de 'Karanlık kurul' diye bir kurul var. Goebbels bunların eline su dökemez. Bu olay sıradan adli bir olay değil. Bu olay F4-F3 raporu olayı değil" diye konuştu. Sabri Uzun olayda ihmal varsa bunun tarihinin 23 Kasım 2006'dan itibaren başladığını söyleyerek "O tarihten itibaren elemandan bilgi gelmemiş, sokak takibi yapamıyorsun. O yüzden ihmal varsa 23 Kasım'da başlamış, 19 Ocak'ta bitmiştir" şeklinde konuştu. Duruşma, yarına ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: