Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin çete davasının 19'uncu duruşması

Gazeteci Hırant Dink'in öldürülmesine azmettirdikleri ileri sürülen Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu...

Gazeteci Hırant Dink'in öldürülmesine azmettirdikleri ileri sürülen Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 19 sanıklı çete davasının 19'uncu duruşması bugün görülecek.
İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan dava için tutuklu sanıklar Yasin Hayal ile Erhan Tuncel Tekirdağ Cezaevi'nden Beşiktaş'ta bulunan Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri'ne getirildi. Duruşmaya katılmak üzere bazı Avrupa ülkelerinden baro temsilcileri, CHP milletvekili Mahmut Tanal ve eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi adliye binası önünde toplandı.
Gazeteci Dink'in öldürülmesine ilişkin davada cinayet faili Ogün Samast'ın 22 yıl 10 ay hapis cezası alınmasının ardından aynı konuyla ilgili bugün Beşiktaş'ta görülecek olan çete davasında da Cumhuriyet Savcısının esas hakkında mütalaa vermesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz