Hrant Dink'in son makalesi şarkı oldu

Diyarbakırlı Müzisyen Selahattin Akgün, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölümünden önce yazdığı son makalesini notaya döktü.

Hrant Dink'in öldürülmesinden büyük üzüntü duyan Akgün, Dink'in Agos Gazetesi'nin arka sayfasında yer alan "Ruh halimin güvencin tedirginliği" başlıklı son yazısında yer alan "Kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe, ama bir o kadar özgürce" cümlelerini besteleyerek, şarkı yaptı.

Reklam
Reklam

Akgün, Hrant Dink'in öldürüldüğüne dair haberleri televizyondan izlerken büyük üzüntü duyduğunu ve tüm Türk halkı gibi göz yaşlarına boğulduğunu söyledi.Gazetecilik mesleğine emek verenlerin özel kişiler olduğunu ve emekleriyle demokrasinin gelişimine katkı sunduklarını vurgulayan Akgün, "Gazetecilerin dili, dini ve ırkı önemli değildir. Bu insanların katledilmesinden büyük üzüntü duyuyorum.Dink'in makalesi beni çok etkilemişti. Bunu değerlendirmem gerektiğine inandım. Bunun sadece bir makale olarak kalmasını istemediğim için besteledim"dedi.