Hrant’ın arkadaşları 'mütalaa'sını açıkladı: İşin üzeri kapatılıyor

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülecek davanın 21. duruşması öncesi kendilerine 'Hrant'ın Arkadaşları' adını veren grup,...

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülecek davanın 21. duruşması öncesi kendilerine 'Hrant'ın Arkadaşları' adını veren grup, adliye önünde savcının mütalaasına karşı ‘mütalaa’larını açıkladı.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini ilişkin davaya devam ediliyor. Duruşma öncesi Beşiktaş meydanında toplanan Hrant Dink’in arkadaşları, ‘Hrant için adalet için’, ‘Unutmayacağız’ yazılı yazılı afişlerle yürüdü. Ellerinde ‘Bu dava böyle bitmez’ yazılı dövizler taşıyan grup, ‘Faşizme inat kardeşimsin Hrant’, ‘Katil devlet hesap verecek’ sloganları attı.
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen grup, burada savcının mütalaasına karşı kendi mütalaalarını okuyacaklarını açıkladı.
Grup adına konuşan Ümit Kıvanç, bir önceki duruşmada savcının “Bu sadece milliyetçi duyguları kabarmış gençlerin işlediği bir cinayet değildir, Ergenekon örgütünün Trabzon’daki bir hücresinin işidir” dediğini söyledi. Hrant Dink’i öldürenlerin yargılanma ve cezalandırılması için 4,5 yıldır mahkeme kapılarında olduklarını aktaran Kıvanç, mütalaa diye önlerine konulan şeyin bir müsamerenin son perdesini kapatma talimatından başka bir şey olmadığını ileri sürdü. Buna karşılık kendi mütalaalarını ortaya koyduklarını belirten Kıvanç, “Hrant’ın katilleri, suikastin çok öncesinden beri devletin kontrolü altındaki kişilerdir. Onları kullanan, yönlendiren devlet görevlilerinin cinayete katkısı, rölü vardır. Ancak araştırılmamıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz