HSYK Birinci Daire Başkanı Okur: Sanıkla, tanıkla, mağdurla empati kurun

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, mesleğe yeni başlayacak adli yargı...

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, mesleğe yeni başlayacak adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adaylarına önemli uyarılarda bulundu. Gittikleri yerlerde karşı tarafla empati kurulmasını isteyen Okur, "Gittiğiniz yerlerde insanlarla empati yapmayı unutmayın. Sanıkla, tanıkla, mağdurla empati kurun. Onların yerine kendinizi koyun ve adaletten ayrılmayın." dedi.
Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayan 11. dönem adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adaylarının kura töreni Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Konferans salonunda yapıldı. Törene HSYK'nın daire başkanları ile hakim ve savcıların aileleri katıldı. Kimi aileler de bebekleriyle törene geldi. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kura çekim törenine geçildi.
72 adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adaylarının kura çekimi için tuşa basan HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, kura çekimi sırasında en çok alkışı Hakkari'nin Çukurca ilçesine çıkan adayın aldığını belirterek bunu merak ettiğini söyledi. "Moral vermek için mi alkışladınız yoksa biz kurtulduk diye mi alkışladınız?" diye soran Okur, "Arkadaşlar nereyi çekerseniz çekin ülkemizin güzel bir köşesinde ülkemizin güzel insanlarına hizmet edeceksiniz. Buna inanıyoruz. Kura yerlerinizin hayırlı olmasını diliyorum. Gittiğiniz yerlerde insanlarla empati yapmayı unutmayın. Sanıkla, tanıkla, mağdurla empati kurun. Onların yerine kendinizi koyun ve adaletten ayrılmayın. Başarılar diliyorum." dedi.
Adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcı adayları Hakkari ve Van'ın ilçeleri başta olmak üzere ülkenin dört bir yanına kura çektiler. Kura sırasında hakim ve savcıların ailelerinin kimisi gözyaşlarına boğuldu. Duygularını Cihan Haber Ajansı muhabiriyle paylaşan Hakkari Çukurca Hakimi Volkan Keskinkaya, ülkenin neresi olursa olsun her yerde görev yapmaya hazır olduklarını ifade etti. "Çok mutluyuz, ülkemizin her yeri bizim için aynıdır." diyen Keskinkaya, şöyle devam etti: "Görev yaptığım arkadaşlarda birgün Türkiye'nin her yerinde görev yapacaklar. Ben ilk başta yapacam. Bunun için sevinçliyim açıkçası. Çukurca da ülkemizin güzide ilçelerinden bir tanesi. Çok mutluyum, çok sevinçliyim."
En çok alkışı kendisinin aldığının hatırlatılması üzerine ise Keskinkaya, "Galiba arkadaşlarım beni çok sevdikleri için alkışladılar. Tabiki duygulandım. Görevimizi en iyi şekilde, bu millete en iyi şekilde hizmet edecek şekilde yapmak istiyoruz." karşılığını verdi.
Anne Havva Keskinkaya ise oğluyla gurur duyduğunu belirterek "Oğlumla grur duyuyorum. Türkiye'nin her tarafında görev yapmak için bu işe emek verdi, çaba sarfetti. Görev yapacağı ülkenin her tarafından bizde her zaman yanındayız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz