HSYK, Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri'ne Atama Yaptı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, 3. Yargı Paketi kapsamında kaldırılan Özel Yetkili...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, 3. Yargı Paketi kapsamında kaldırılan Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM)'in yerine kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri (BACEM)'ne atamalar yaptı. HSYK, 'Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yoluyla İlişkin Deva Cezaların Ertelenmesi Hakkındaki Kanun'un yürürlüğe girmesiyle birlikte 11 ilde 13 mahkeme görevlendirdi.

HSYK, 11 ilde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcıları arasından 13 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, 26 Ağır Ceza Mahkemesi üyesi ve 26 özgürlükler hakimi olmak üzere toplam 65 hakim, 11 Cumhuriyet başsavcıvekili, 69 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere savcı sınıfından 80, toplamda 145 hâkim ve cumhuriyet savcısını bu ihtisas mahkemelerinde görevlendirdi.

Reklam
Reklam

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'uncu maddesi kapsamına giren suçlar dolayısıyla açılan davalara bakmak üzere ise Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır (2), Erzurum, İstanbul (2), İzmir, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 13 ilde ağır ceza mahkemesi görevlendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz