HSYK'nın 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi doğrultusunda Gündoğmuş Adliyesi'ne atama

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi doğrultusunda Gündoğmuş Adliyesi'ne atama yapmamasını eleştirerek, "İlçelerde kapatılacak adliyeler için belirlenen kriterlerden biri, hizmet alınacak adliyenin 40 kilometreden uzak olması. Bizim en yakın adliyeye uzaklığımız 71 kilometre" dedi.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, HSYK tarafından Gündoğmuş Adliyesi'nde görev yapan iki savcı ve iki hakimin başka adliyelere tayininin çıkarılmasının ardından yeni atama yapılmadığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Atama yapılmaması nedeniyle Gündoğmuş Adliyesi'nin kapandığını belirten Özeren, kararın fiziki ve stratejik şartlar incelenmeden ve sadece dosya sayısına bakılarak alındığını savundu. Kararı, "Hata" olarak nitelendiren Özeren, şöyle konuştu:

"İlçelerde kapatılacak adliyeler için belirlenen kriterlerden biri, hizmet alınacak adliyenin 40 kilometreden uzak olması. Bizim en yakın adliyeye uzaklığımız 71 kilometre. Doğuda kalan köy ve beldeler de eklendiğinde bu uzaklık 100 kilometreyi aşacaktır. Kapatılacak 146 ilçe arasında en uzak olan biziz. Ayrıca HSYK tarafından belirlenen 200 dosya kriterini aşıyoruz. Şu anda Gündoğmuş Adliyesi'nde 400'den fazla dosya bulunuyor."

Manavgat Adliyesi'ne bağlanmalarının bölge halkına çok şey kaybettireceğini iddia eden Mehmet Özeren, bu durumun devlet ile halk arasındaki ilişkilere gölge düşüreceğini öne sürdü. Gündoğmuş'un zor bir coğrafya olduğunu ve göç verdiğini vurgulayan Özeren, "Adliyenin kalkmasıyla mani olunamayan göç hızlanacaktır. Bizler 'Burada yaşamak bile bir hizmettir' anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu zor coğrafyanın çöle dönmemesi için kurum kapatmak değil, yeni kurumların açılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: