HSYK'nın bazı üyeleri hakkında suç duyurusu

''Yargıda Re-Form Grubu'' üyesi bir grup avukat, HSYK'nın bazı üyeleri hakkında, Erzurum özel yetkili Cumhuriyet savcılarına ilişkin alınan karardan dolayı suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan avukat Serhat Şendilmen, HSYK'nın aldığı kararla Anayasa'nın 138 ve TCK'nın 277. maddelerini ihlal ettiğini öne sürerek, HSYK'nın bazı üyeleri hakkında 259 avukatın imzasıyla hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına verdiklerini bildirdi.

Şendilmen, Abdi İpekçi, Doğan Öz, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve Hrant Dink cinayetlerinin henüz aydınlatılamadığını ifade ederek, ''Ne gariptir bağımsız ve tarafsız yargı bu cinayetleri çözemedi. Çözemediği için de istifa eden bir yargıç veya savcı olmadı. Derin ilişkileri, olmuş ve olacak cinayetleri ortaya çıkarmak için harekete geçen birkaç cesur savcı ve hakim ise engellenmektedir. Hakim ve savcılara baskı ve yönlendirme niyetli haksız açıklamaları hukukçular olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Acilen yargıda reform yapılmalıdır. Ümidimiz odur ki iktidarıyla muhalefetiyle bu millet sivil bir Anayasa yapacak'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

AA