HSYK’ya Yürümek Isteyen Gruba Polis Müdahale Etti

Ergenekon davası savcılarını protesto etmek için Sıhhiye'deki parti merkezi önünden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu...

Ergenekon davası savcılarını protesto etmek için Sıhhiye'deki parti merkezi önünden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'na yürümek isteyen İşçi Partisi (İP) üyelerine, polis biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından bir süre burada bekleyen partililer, dağıldı.

İşçi Partililer, Ergenekon Davası savcı ve hakimleri hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulunmak için Sıhhıye'deki parti merkezinde toplandı. Çeşitli sloganlar atan grup üyeleri, buradan HSYK binasına hareket etti. Toros Sokak’ta güvenlik önlemi alan ekipler, grubun önünde barikat kurdu. Polisin uyarısını dikkate almayan partililer, polis barikatına yüklendi. Biber gazı kullanan ekipler, grubu dağıtmaya çalıştı. Arbede sırasında bazı partililer barikatı tekmelerken, gazdan etkilenenler geri çekildi.

Reklam
Reklam

Bir süre burada bekleyen halaylar çeken grup üyeleri adına açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yarın öğle saatlerinde HSYK binası önünde toplanma kararı alan partililer, buradan ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: