HTC, Facebook için akıllı telefon üretecek!

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, sektörün sevilen markalarından biri.

Android’in yaygınlaşmasıyla birlikte ağırlık verdiği işletim sistemini değiştiren şirket, Google’ın ilk akıllı telefonu olan Nexus One’ı üreterek ses getirmiş ancak sonrasında bu işi Samsung’a kaptırmıştı.

Geçtiğimiz yıl sosyal ağ odaklı ve giriş seviyesine hitap eden iki telefonu (Cha Cha ve Salsa) duyuran HTC, bu cihazlarda yer alan Facebook logosuyla adeta farklı bir alanın kapılarını aralamıştı. Bu cihazlar an itibariyle ülkemizde de satılmakta.
HTC-Facebook arasındaki bu ortaklığı daha başka bir noktaya taşıyacak söylenti ise bugün geldi. Endüstriyel bilgi kaynaklarına yakınlığı ile dikkat çeken Digitimes, HTC’nin Facebook markasını taşıyan akıllı telefonunu üreteceğini iddia etti. Önceki cihazların aksine sadece Facebook adıyla satışa sunulacak olan akıllı telefon Android işletim sistemine sahip olacak ve özel bir kullanıcı arabirimi ile gelecek.

Reklam
Reklam

Facebook için özel entegrasyonlara sahip olması beklenen telefonun özelliklerine dair henüz bir bilgi yok ancak akıllı telefonun 2012’nin üçüncü çeyreğinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

[

**IKEA’dan Hibrit Mobilya Atılımı

**](http://www.scroll.com.tr/76451/ikeadan-hibrit-mobilya-atilimi/)