HTC ve Apple arasında tarihi uzlaşma

HTC ve Apple, aralarındaki buzları sonunda eritti ve tarihi bir uzlaşmaya imza attı. Peki bu anlaşmanın amacı ne? Bundan sonra ne olacak? Yazımızda açıklıyoruz.

Bugüne kadar Samsung ile patent konusunda yaşadığı kıyasıya mücadele tüm dünyanın gündeminde olan Apple, sadece Güney Koreli üretici ile değil, mobil dünyanın birçok önemli ismi ile sorunlar yaşıyordu aslında. Bunlardan biri de HTC.
Patentler konusunda uzunca bir süredir anlaşmazlığa düşen ikili, yayınlanan resmi açıklamalar ile uzlaşmaya vardıklarını bildirdi. 10 yıl süreli bir anlaşmaya imza atan Apple CEO’su Tim Cook ve HTC CEO’su Peter Chou, iki şirketin 10 yıl boyunca, belirlenen şartlar altında, mahkeme koridorlarına taşınacak bir anlaşmazlık yaşamayacağını bildirdi.
Patent konusu mobil dünyanın hızlı yükselişi ile birlikte tüm dünyadaki en önemli sorun haline geldi. Bu kapsamda yıllardır AR-GE için ciddi kaynaklar ayıran şirketler gayet rahat ancak son dönemde hızlı bir yükseliş yaşayan ve bu konuda donanımsız olan isimler, sorunlar yaşamaya devam ediyor ve edecektir de. Samsung’un 1 Milyar Dolar gibi bir tazminat ödemeye mahkum edilmesi bu sorunun boyutunu açık eden en ciddi unsur bir anlamda.

Reklam
Reklam

[**

**](http://www.scroll.com.tr/96269/hem-linux-hem-android/)