HTC’de İşler İyi Gitmiyor!

Her ne kadar şirket bir satışın söz konusu olmadığını söylese de firmanın işlerinin çok iyi gitmediği artık resmi rakamlar seviyesinde de görünmeye başladı.

HTC’de kara bulutlar dağılmak bilmiyor!

HTC’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu olan One M9 ile One M8 arasında pek fark olmadığı hepimizin malumu. HTC yeni akıllı telefonu için sadece kamera ve işlemci güncellemesi yapmıştı. diğer özellikler tamamen aynıydı. Bunu bir risk olduğunu düşünenler haklı çıktılar. Çünkü HTC’nin üretim bandından satıcılara gönderdiği One M9sayısı, One M8’in rakamlarını mumla aratıyor. Aradaki fark yüzde 43.75 seviyelerinde.

Daha net rakamlarla konuşmak gerekirse HTC, One M9 piyasaya sunulmasından sonraki üç ayda yaklaşık 5 milyon adet satışa çıkardı. Bu bir önceki amiral gemisi akıllı telefonu One M8’nin aynı dönemdeki kargolanan cihaz sayısının yaklaşık yarısı. Amerika ve Kanada başta olmak üzere bir çok ülkede indirimlerle ve operatör desteğiyle satılmaya çalışılan One M9, şirkete pek iyi günler yaşatacağa benzemiyor. Her ne olursa olsun, iyi bir telefon yapmış bile olsanız kullanıcılar yeni telefon almak için daha fazla oyuncak, daha özgün tasarım ve arkadaşlarına hava atabilecekleri bir takım özellikler istiyorlar. Ne yazık ki One M9 bunlardan hiç birini kullanıcılarına vermiyor. Bakalım HTC nasıl bir strateji izleyecek, şirket eski parlak günlerine dönmek için neler yapacak?

Reklam
Reklam