HTC’nin yeni bombası One XXL mi olacak?

Akıllı telefon pazarının öncü isimlerinden biri olan HTC, One serisiyle başladığı 2012 yılına çok özel bir model ile devam etmeye hazırlanıyor.

İşte yeni HTC’ye dair en özel detaylar:

Geçtiğimiz yılı Sensation serisi akıllı telefonları ile geçiren ve daha çok donanımsal güce odaklanan HTC, bu yıl fotoğraf özelliğinin ön plana çıkarıldığı One serisi ile sektörün ilgisini çekmeyi başardı. Şirketin önümüzdeki süreç stratejilerine ilişkin son detaylar ise One serisinin mevcut modeller ile sınırlı kalmayacağına işaret ediyor.

En Yeni Qualcomm İşlemcisi One X adını verdiği modelde NVIDIA’nın 1+4 çekirdekli Tegra 3 mimarisini kullanan HTC, diğer cihazlarda ise Qualcomm işlemcileri tercih etmişti. Qualcomm’un da hissedarı olduğu HTC, One XXL olarak adlandırılan modelinde de yine Qualcomm’un en yeni mobil işlemcilerinden birine yer verecek.

Reklam
Reklam

Konsol Kalitesinde Grafikler Qualcomm’un dört çekirdekli ve ARM Cortex A15 mimarisini kullanan APQ8064 işlemcisinin yer aldığı yeni akıllı telefon 1.6GHz’lik saat hızında çalışacak. İşlemcinin 28nm üretim sürecinden geçmiş olması ise cihazın daha az enerji tüketip daha az ısınacağı anlamını taşıyor. Bunun yanı sıra grafiksel gereksinimler için son dönemin en iddialı GPU’su Adreno 320'nin bu modelde yer alacağı ve bu güçlü donanımının 2GB RAM ile destekleneceği bilgisinin altı çiziliyor.
İlerleyen günlerde detaylarının netlik kazanacağı düşünülen cihaz, hem Qualcomm hem de HTC için 2012’nin en önemli modeli olacağa benziyor.

[

**Flame Yangınını Trend Micro Söndürüyor

**](http://itadvisor.com.tr/flame-yanginini-trend-micro-sonduruyor/)