Huawei 4G hızını 20’ye katladı!

Huawei, 30 gbps hızına kavuşabileceğini iddia etti.

Avustralya hükümeti tarafından hızlı internet projesinden men edilen Çinli telekomunikasyon firması Huawei, LTE teknolojisinin de ötesinde 30 gbps (saniyede 3.75 GB veri aktarımı) hızına kavuşabileceğini ileri sürdü.

Çok ayrıntılı bilgiler sunmasa da, en azından bu hızı elde etmek için gerekli olan bant genişliği hakkında yeterince bilgi veriyor.

Huawei, bu yeni yöntemin şimdilerde mevcut olan LTE aktarım hızını 20'ye katladığını belirtiyor. Önemli atılımlar ise şu kriterler üzerinde: gelişmiş anten yapısı, radyo frekansı yapısı, IF (orta frekans) algoritmaları, çoklu kullanıcı çoklu giriş – çıkış sistemleri.

Reklam
Reklam

Günümüzde kullanılan standart LTE frekansı, 20MHz ardışık bant genişliği olmakla birlikte, en fazla 300mbps hıza çıkabiliyor. Ki bu da saniyede 37.5 MB veri aktarımı demek.

Açıkça görülüyor ki Huawei, çok daha geniş bir bant genişliği kullanmış. Huawei’den gelen duyuruda ise “Başlıca niteliklerden biri olan yenilikçi anten yapısı, performansı çok önemli bir şekilde arttırıyor. Fakat geniş bant gereksinimleri ve enerji tüketimini ve maliyeti azaltan yeni nesil doğrudan radyo frekansı teknolojisini gerektiriyor.” ifadeleri kullanılıyor.

LTE Advanced adlı gelişmiş LTE yapısı, 100 MHz bant genişliğine sahip, fakat 8×8 MIMO (8 alıcı ve 8 verici antenli çoklu giriş – çıkış sistemi) gerektiriyor ve maksimum indirme bantgenişliği 3.3gbps.

Huawei, ne bu kadar yüksek hıza LTE Advanced ile erişip erişmediği hakkında, ne de bu kadar yüksek hıza sahip ürünlerin halka sunulup sunulmayacağı konusunda bilgi veriyor. Fakat uzmanlar, LTE Advanced teknolojisini kullanan (ve bu yolla bu kadar yüksek hızlara erişebileceklerini düşündükleri) ürünlerin, 2 – 3 yıl içinde tüketiciye sunulacağını düşünüyor.

Reklam
Reklam

[

**Ultrabook’lar Computex’te Şov Yapacak

**](http://www.scroll.com.tr/intel-sayfa/ultrabooklar-computexte-sov-yapacak/)