Huawei, kurumsalda da şahlanıyor

Türkiye'de kurumsal çözümler alanında da atılım hedefleyen Huawei, ilk distribütörlük anlaşmasını Yıldız Holding kuruluşu olan Penta ile imzaladı.

Huawei, telekom konusundaki deneyim ve uzmanlığını kurumsal çözümler pazarına yönelterek, Huawei Enterprise (Kurumsal Çözümler) Türkiye yapılanmasını tamamladı.

Huawei Enterprise, hedef ve stratejisi doğrultusunda yeni kanal yapılanmasını ve ürün portföyünü İstanbul’da gerçekleştirdiği Partners’ Day etkinliğinde iş ortaklarıyla paylaştı. Huawei Enterprise, Türkiye’deki ilk distribütörü olan Penta ile anlaşmasını da bu toplantıda kamuoyuna ve iş ortaklarına açıkladı.

Ulaşım, kamu hizmetleri, finans, eğitim, enerji, sağlık gibi sektörlere dönük kurumsal çözümler geliştiren Huawei, geçtiğimiz ay Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının izleme ve güvenlik anlaşmasını da Savronik ile imzalamıştı. Türkiye’nin daha verimli ve sağlıklı bir ekonomiye sahip olmasının yolunun, kurumsal çözümlerden geçtiğini belirten Huawei Enterprise Kanal Direktörü Altan Cengiztekin, Huawei teknolojisi ve yeni kanal yapılanmaları sayesinde Türkiye ile birlikte büyüyeceklerini söyledi. Cengiztekin, iş ortakları buluşmasında, “Elbette bunu tek başımıza yapmayacağız. Türkiye’deki iş ortaklarımız olan sizler yeni projelerle bu başarıya ortak olacaksınız. Kanal Programımızın temelinde karşılıklı kazanma prensibine dayanan yenilikçi unsurlar mevcuttur. İş ortaklarımızın kolay bir başlangıç yapabileceği ve yaptıkları yatırımların karşılığını en hızlı şekilde geri alabilecekleri bir model oluşturduğumuza inanıyoruz. Huawei Kurumsal Çözümler olarak iş ortaklarımıza sürdürülebilir, kolay çalışabilecekleri ve karlı bir iş ortaklığı sunuyoruz. Distribütörlük anlaşmamızı yaptık, katma değerli iş ortaklığı için görüşmelerimiz de sürüyor. Dolayısıyla çok sağlıklı bir kanal yapılanmasıyla hem satış hem de satış sonrası süreçlerimizi etkin bir şekilde yöneteceğiz.”dedi.

Reklam
Reklam

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Huawei’nin Türkiye’deki ilk kurumsal çözüm ortağı olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Penta Bilgisayar Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Bireysel ve kurumsal pazarda bir yandan ürün ve marka portföyümüzü genişletiyor, bir yandan da katma değerli dağıtıcılık konusunda sektöre yön veren önemli projelere imza atıyoruz. Bu işbirliği ile güçlü kanal yapımızı kullanarak, Huawei’in Türkiye’deki ürün yaygınlığını artırmayı planlıyoruz. Huawei teknolojisiyle geliştireceğimiz anahtar teslim projelerle sektörde fark yaratacağımıza inanıyoruz. Ayrıca Huawei ile ortak bir vizyon yakalayıp, sektördeki liderlik hedefimize bir adım daha yaklaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ortaköy Esma Sultan’da gerçekleştirilen iş ortakları buluşmasında, Huawei Enterprise’ın kurumsal çözüm modelleri, ürünleri ve servisleri de katılımcılara anlatıldı.