Hububat tohumları dağıtıldı

Sonbahar mevsiminin gelmesi ve ekim sezonunun başlaması ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 217 ton Buğday ve 25 ton Tritikale tohumlukları çiftçilere dağıtıldı.

Sonbahar mevsiminin gelmesi ve ekim sezonunun başlaması ile birlikte Bitkisel Üretimi Geliştirme hizmetleri çerçevesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 217 ton Buğday ve 25 ton Tritikale tohumlukları çiftçilere dağıtıldı.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İzzet Murat, topraktan iyi mahsul alınabilmesi için ekilecek tohumun iyi vasıflı olması gerektiğini söyledi. Müdür Vekili Murat, tarımda yapılan masrafın ve harcanan emeğin karşılığının alınması bazı şartlara bağlı olduğunu belirterek, "Bu şartlardan birisi de mutlaka iyi tohum yatağı hazırlamak ve iyi tohum kullanmaktır. Topraktan iyi mahsul alabilmek için ekeceğiniz tohumun iyi vasıflı olması gerekmektedir. Sertifikalı tohumluklar selektörden geçirilip temizlendikten sonra hastalık ve zararlılara karşı ilaçlamaları yapılır. Bu tohumlar çimlenme gücü yüksek, dolgun taneli, yabancı otlardan ve diğer çeşitlerden arınmışlardır. Dolayısıyla ekildiklerinde birim alandan alınan mahsulde fazla olmaktadır. Tarım Bakanlığı çiftçilerimizi sertifikalı tohumluk kullandırmaya teşvik amacıyla 2005 yılından bu yana Sertifikalı Tohumluk ekenlere dönüm başına destekleme ödemesi yapmaktadır. İl Müdürlüğümüz bu yıl İl Özel İdaresi Sekreterliğinin yüzde 25 katkılarıyla il ve ilçelerimizde kullanılmak üzere 242 ton hububat alımı gerçekleştirildi. 217 ton buğday için proje bedeli 208 bin 211 lira 50 kuruş, olup bu miktarın 52 bin 53 TL'sini İl Özel İdaresi Sekreterliği destek sağlamıştır. Ayrıca 25 ton tritikale için proje bedeli 21 bin 462 lira 50 kuruş olup, bu miktarın ise 5 bin 366 lirası da İl Özel İdaresi desteği ile ödenmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz