Hububat Üretiminde Yüksek Verim Bekleniyor

EDİRNE (AA) - Son günlerde bölge genelinde görülen yağışların hububat üretiminde yaşanması muhtemel verim düşüklüğü tehlikesini ortadan kaldırdığı belirtildi.

Son günlerde bölge genelinde görülen yağışların hububat üretiminde yaşanması muhtemel verim düşüklüğü tehlikesini ortadan kaldırdığı belirtildi. Uzman Tarım Danışmanı,Yüksek Ziraat Mühendisi Lütfü Açar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keşan’da 250 bin dekar alanda hububat ekimi yapıldığını belirtti. Hububat üretiminde ekim döneminde hava şartlarının ve yağış durumunun önemli olduğunu vurgulayan Açar, "2013 güz döneminden itibaren geçmiş yıllara göre az yağış düştüğünü söyleyebiliriz. Hatta kış mevsiminde de yeterli kar düşmediği gibi, soğuk günlerde geçmiş yıllara göre daha az olmuştur. Daha sonra bölge genelinde görülen yağışlar hububat üretiminde yaşanması muhtemel verim düşüklüğü tehlikesini ortadan kaldırmıştır. Bu yıl hububatta yüksek verim ile birlikte kalitenin de yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: