HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Van'da

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Biz sürekli kardeşlerimizi sükunete davet ettik. Biz sulh ve barış ehliyiz.

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Biz sürekli kardeşlerimizi sükunete davet ettik. Biz sulh ve barış ehliyiz. İnsanları birbirilerine düşürmeye değil, kardeş yapmaya geliyoruz" dedi. Van'da bulunan Yapıcıoğlu, partisinin seçim bürosunun açılışını yapmak üzere Muradiye ilçesine gitti. Açılışta konuşan Yapıcıoğlu, seçimlerin yaklaşmasıyla meydanların hareketlendiğini, siyasetçilerin de meydanlarda ve televizyonlarda boy gösterdiğini söyledi. Siyasetçilerin kullandığı üslubun yanlış olduğunu ve parti olarak böyle bir yanlışa düşmeyeceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: "Daha önceleri de seçim araçlarımıza, parti lokallerimize saldırılar yapıldı. Biz sürekli kardeşlerimizi sükunete davet ettik. Biz sulh ve barış ehliyiz. İnsanları birbirilerine düşürmeye değil, kardeş yapmaya geliyoruz. Buna rağmen sürekli bize saldırılar yapıldı. Bu da sanki olayları biz yapmışız gibi basına haberler servis edildi. Dün Van’daki mitingimiz sonrasında Cumhuriyet Caddesi'nde birkaç bayan kardeşimize saldırılar yapıldı. Bu saldırıda tüm basın orada olduğu halde sadece bir iki yerde bu çirkin saldırı basına verildi. Bunun dışında basın da sessiz kaldı." Kardeşlik ve beraberlik istediklerini belirten Yapıcıoğlu, herkesin kendi işini huzur ve sükunet içerisinde yapması gerektiğini kaydetti. Yapıcıoğlu, "Kendi partilerine, belediye başkan adaylarına veya belediye encümenlerine birkaç oy kazandırmak için bu çirkin olayları yapanlar, bu milletin evlatlarını birbirine düşürenler, doğru bir şey yapmıyorlar. Seçim bittikten sonra bu kavga edenler yarın karşılaştıklarında ya olaylar daha da büyürse bunun vebalini kim verecek." Yapıcıoğlu, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: