HÜDA-PAR Genel Başkanı Yılmaz: Üniversitedeki Olaylar Provokasyon

Hür Dava Partisi(HÜDA-PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Dicle Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci kavgasının provokatif gelişme olduğunu...

Hür Dava Partisi(HÜDA-PAR) Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, Dicle Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci kavgasının provokatif gelişme olduğunu söyledi. Yılmaz, öğrenciler üzerinden bazı kesimlerin PKK-Hizbullah çatışmasını çıkarma hesabında olduğunu vurguladı. Yılmaz, Türk soluna mensup olan kişilerin olayı bir PKK-Hizbullah çatışması olarak yansıtamak ve kavgayı oraya çekmek istediklerini kaydetti. Yılmaz, “Bu oyuna dikkat edilmelidir. Özellikle BDP yetkilileri sırtlarındaki bu kamburlardan ve bu kamburların yapmış olduğu kışkırtıcı, tekrar Kürtlerin iç barışını bozacak sözlerinden ve davranışlarından, buna yönelik bir tedbir almalıdır. Bu noktada olay büyütülmemesi gerekiyor. Bir öğrenci kavgasıdır. Burada durması gerekiyor." dedi.

Reklam
Reklam

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yılmaz, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Dicle Üniversitesi’ndeki öğrenci olaylarını değerlendirdi. Yılmaz, üniversite öğrencileri arasında istenmeyen ve hoş karşılanmayacak bazı olayların gerçekleştiğini belirterek, bundan sonraki süreçte bu tip olayların yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, iki tarafın da yaralılarına acil şifalar diledi. Provokatörlere karşı çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Bu konuda sabırlı, sükûnete sahip olmalarını provokatörlerin kim olursa olsun kendi ağabeyleri de olsa, kendi liderleri de olsa, kendi yöneticileri de olsa Kürt gençlerini birbirine çatıştıracak, birbirine çatıştırıp istenmeyen hadislere sebep verecek her türlü talimatı, yönlendirmeyi reddetmelerini ve bu provokasyonlara gelmemelerini istiyorum.” diye konuştu.

Yaşanan küçük gerginliklerin ileride büyüyebilme ihtimaline dikkat çeken Yılmaz, özellikle üniversite öğrencilerinin bunun farkında olması gerektiğini kaydetti. “Üniversite gençliği fikirleriyle çatışmalı, bedenleriyle, ellerindeki alet ve edevatla değil” diyen Yılmaz, şunları söyledi: “Dolayısıyla fikirlerin çatışmasına ‘evet’ diyoruz. Şiddette ‘hayır’ diyoruz. Şiddete çağıran kim olursa olsun buradan kınıyoruz. Hele hele kitlesini gaza getirecek, taraftarlarını eylemleri tırmandırma çağrısı yapacak bu noktada insanları galeyana getirecek açıklamalar yapılmaması gerekiyor. Yapanları da ben iyi niyetli, samimi bulmuyorum.” Yılmaz, Kürt gençlerinin kanı, bedeni ve mağduriyeti üzerinden birilerinin çıkar sağlama peşinde olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

"GENÇLER ÜZERİNDEN PKK-HİZBULLAH ÇATIŞMASI ÇIKARMAK İSTİYORLAR"

Yaşanan olaylarda özellikle Türk solunun gençler arasındaki kavgayı büyüterek PKK-Hizbullah çatışmasını çıkartmak niyetinde olduklarını işaret eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böyle bir şeye kesinlikle tevessül edilmemelidir. Bu tip provokatif açıklamalar yapanlar her kesim tarafından kınanmalıdır. Türk soluna mensup olan kişiler olayı bir PKK-Hizbullah çatışması olarak yansıtmak ve oraya çekmek istiyor. Bu oyuna dikkat edilmelidir. Özellikle BDP yetkilileri sırtlarındaki bu kamburlardan ve bu kamburların yapmış olduğu kışkırtıcı, tekrar Kürtlerin iç barışını bozacak sözlerinden ve davranışlarından buna yönelik bir tedbir almalıdır. Bu noktada olay büyütülmemesi gerekiyor. Bir öğrenci kavgasıdır. Burada durması gerekiyor. Çağrımız şudur: ‘Bu burada kalsın, büyütülmesin. Medya gücünü kullanarak medyadaki dostane ilişkileri kullanarak yazar, çizerler üzerindeki dostane ilişkilerini ve etkisini kullanarak geçmişin dili, geçmişin üslubuyla hareket edilmemelidir. Barışın dili kullanılmamalıdır. Adalet, hak neyse o konuşulmalı. Tarafgirine açıklamalar yapılmamalı. Kürt gençlerimiz kendi iradeleriyle hareket etsinler. Tahrik ve provokasyonlara gelmesinler.”

Reklam
Reklam

Basit bir öğrenci olayından Hizbullah ve PKK çatışması çıkarma hesabı yapıldığının farkında olduklarını belirten Yılmaz, “Bu tahrik ve teşvik edilmektedir. PKK’nın da BDP’nin de bu konuda duyarlı olması ve bu kesimin dışlanmışlık duygusuyla bu şekil tekrar yeniden çatışma ortamına çekerek kendi konumlarını devam ettirmek düşüncelerini göz ardı etmemeleri gerekiyor. Onları da bu konuda uyarıyorum. Kendi içlerindeki bu şekilde davranan kişilere karşı da uyanık olmaları gerekiyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: