HÜDA-PAR: Uzman Çavuşların Serbest Bırakılması Kamu Vicdanını Yaralamıştır

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Bingöl Başkanlığı'nın, bir lise öğrencisinin uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüz...

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Bingöl Başkanlığı'nın, bir lise öğrencisinin uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüz saldırısına uğramasıyla ilgili yaptığı açıklamada, sanıkların serbest bırakılmasının kamu vicdanını yaraladığı belirtildi.

Açıklamada, vahim ve utanç verici olayda da görüldüğü gibi Türkiye’de yaşanan adaletsizliklerin, zulümlerin ve hukuk skandalların üzerine bir yenisinin daha eklendiği kaydedildi. Açıklamada, “Yargı keyfi kararlar vererek, kamu vicdanını yaralamaya devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan hukuk skandallarının üzerine gitmesi ve bu keyfilikleri sonlandırmaları makamında olan, yöneticilerin de muhalefet pozisyonu alarak şikayet edip, eleştirdiği bir adalet sistemi ile karşı karşıyayız.” denildi.

Reklam
Reklam

HÜDA-PAR Bingöl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verildi: “Ahlaki yozlaşmanın yaşandığı günümüzde başta medya olmak üzere, toplumun her kesiminin bu tür hadiselerde duyarlı olmalarını bekliyoruz. Anne ve babalar, çocuklarına karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli ve koruyucu tedbirler almalıdır. Devlet, çocukların kötü kişiler tarafından istismarının önlemeli ve bu kişilere ağır cezalar vermelidir. Devlet yetkisini ve makamını kullanarak bu suçu işleyenlere daha ağır cezalar verilmelidir. İlimizde bu tür olayların tekrar meydana gelmemesi için, etkili ve yetkili tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına görev düşmektedir. Yetkililerden duyarlı olmalarını ve bu ahlaksızlığın, istismarın örtbas edilmemesi için gerekli önlemleri almalarını bekliyoruz. Bu utanç verici hadiseye karışanların derhal tutuklanarak, bir an önce cezalandırılmalarını ve kamuoyunun vicdanının rahatlatılmasını istiyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: