Hüda Par’dan Mursi’ye Destek

Hür Dava Partisi, askeri darbe ile iktidardan indirilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye ve Mısır halkına...

Hür Dava Partisi, askeri darbe ile iktidardan indirilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye ve Mısır halkına destek vermek amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı.

Dörtyol Saat Kulesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin ve darbeye karşı meydanları dolduran halkın yanında olduklarını söyledi. Darbenin Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, Siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapıldığını ifade eden Tasalı, “Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden ABD ve Avrupa, halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takınmaları, İslam’a olan kinlerindendir. Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşıyız. Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümit etmekteyiz” dedi.

Reklam
Reklam

İslam coğrafyasındaki bütün hükümetlere seslendiklerini belirten Tasalı, “Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Mansur’u tanımadığınızı, Muhammed Mursi’yi meşru Cumhurbaşkanı ve tek muhatap kabul ettiğinizi ilan ediniz. İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: