Hukuk Derneği Başkanı Albayrak: Çalışmalarımızla yargının yükünü alıyoruz

Samsun Güven Tahkim ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Zekeriye Albayrak, derneklerinin katkılarıyla ticari sorunların daha...

Samsun Güven Tahkim ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Zekeriye Albayrak, derneklerinin katkılarıyla ticari sorunların daha hızlı çözüldüğünü ve yargının yükünü azalttıklarını söyledi.

Samsun Güven Tahkim ve Hukuk Derneği, Ocak ayında yapılan Genel Olağan Kurul'un ardından 4. dönem yönetim kurulunu tanıtmak ve çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Üniversite öğrencilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören 20 öğrenciye de burs verileceği açıklandı.

Reklam
Reklam

Basın toplantısında konuşan Samsun Güven Tahkim ve Hukuk Derneği Başkanı Avukat Zekeriye Albayrak, “4. Dönemimiz itibariyle bugüne kadar yapmaya çalıştıklarımızın üzerine yeni bir şeyler koymanın gayreti içersinde olacağız. İnşallah başarılı olacağız. Güven Tahkim ve Hukuk Derneği, özellikle ticaret hayatı içersindeki yargıya intikal eden sorunların yine yargımızın bünyesinde bulunan tahkim usulü yöntemiyle çözülmesi konusunda var olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar çözdüğümüz sorunlar çok sayıdadır ve bu konularda açıklamalarda bulunmuştuk. Bundan sonra da sorunların çözümünde daha etkili olmaya çalışacağız.” dedi.

Her geçen gün ticaretin daha da zorlaştığını belirten Avukat Zekeriye Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle sorunlar daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır. Yaptığımız çalışmalarla yargının yükünü azaltmaktayız. Tahkim yargıya sistemine alternatif bir sistem değil bu yanlış algılanmasın. Bu yargı sisteminin içersinde mevcut bir sistem, fakat bugüne kadar çok fazla kullanılmamış alt yapısı çok fazla oluşturulmamış bir sistem. Biz bu konuda Türkiye’de ilk derneğiz ve örneğiz. Bizim derneğimizin kurulmasının ardından Türkiye’de birçok bu anlamda dernek kuruldu. Bu yönde haklı olarak bir gururumuz var.”

Reklam
Reklam

Albayrak tahkim çalışmalarının yanı sıra sosyal faaliyetlere de devam edeceklerini belirtti. Albayrak, bu kapsamda hukuk fakültesi öğrencisi 20 kişiye burs verdiklerini, öğrencilere yönelik yine İngilizce kursu da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: