''Hukuk eğitimi asgari 5 yıla çıkarılmalı''

Ankara (AA)- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hukuk fakültelerindeki 4 yıllık eğitim süresinin yetersiz kaldığını belirterek, "Hukuk eğitiminin mutlaka asgari 5 yıla çıkarılması, birinci senesinde mutlaka Türkçe'nin bir ders olarak okutulması lazım" dedi.

Çiçek, Türkiye'nin "hukuk adamı değil, kanun adamı yetiştirdiğini" ifade ederek, "Onun için de hiç durmadan kanun çıkarıyoruz. Türk parlamentosu bir kanun fabrikası haline geldi" diye konuştu.Çankaya Üniversitesinde 2008-2009 akademik yılı açılışında konuşan Bakan Çiçek,hukuk fakültelerinin 4 yıllık eğitim-öğretim süresinin de yetersiz kaldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu 4 yıl yetmiyor. Bunu eski YÖK Başkanı ile de konuşmuştum, şimdiki ile de konuştum. Bildiğim alan olduğu için ifade ediyorum. 4 yıllık hukuk eğitimi, bugün hukuki problemlerimizin çözülmesine yetmiyor. Hukuki problemleri çözemezseniz, o zaman toplum bir kaosun, bir kargaşanın içine giriyor. O zaman da iş içinden çıkılmaz hal alıyor. Hukuk eğitimin mutlaka asgari 5 yıla çıkarılması, birinci senesinde mutlaka Türkçenin bir ders olarak okutulması lazım. Ayrıca hukuk felsefesi ve hukuk sosyolojisinin okutulması lazım. Türkiye'nin çektiği sıkıntı, hukuk adamı yetiştiremiyoruz, kanun adamı yetiştiriyoruz. Onun için de hiç durmadan kanun çıkarıyoruz. Türk parlamentosu bir kanun fabrikası haline geldi. Bu da eğitimimizde karşılaştığımız, en azından hukuk eğitiminde
karşılaştığımız sıkıntıların başında geliyor."

Reklam
Reklam

Kendisinin de "fahri Çankaya Üniversiteli" olduğunu kaydeden Çiçek, öğrencilerin verilen imkanları iyi değerlendirmelerini istedi.