Hukuk fakültesi ve lise öğrencileri adliye koridorları ile tanıştı

Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen Adalet Günü etkinlikleri kapsamında üniversitelerin hukuk fakülteleri ile liselerden gelen...

Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen Adalet Günü etkinlikleri kapsamında üniversitelerin hukuk fakülteleri ile liselerden gelen 68 öğrenci adliyeye misafir oldu.
Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya ile Bölge İdaresi Başkanı Tülay Bulgurcu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler, adli işleyişle ilgili bilgiler aldı.
Başsavcı Süleyman Bağrıyanık, savcı ve hâkimlerle ilgili istatistikî bilgileri verirken, Adalet Sarayı'nı tanıttı ve birimlerle ilgili işleyişi anlattı. Öğrenciler adliye koridorlarında avukatlarla sohbet edip, cübbelerini giydi.
Yeni Adalet Sarayı binası yapımı konusunda projelendirmelerin de olduğunu belirten Bağrıyanık, bakanlığın hâkim ve savcı sayılarını arttırmak için yeni alımları yaptığını söyledi. Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) adli işleyişe hız kazandırdığını belirten Bağrıyanık, projenin dış kurumların bilgi sistemleriyle entegrasyonuna ilişkin çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
İletişim alt yapısı ve sistem merkezinin her geçen gün daha da güçlendirildiğine işaret eden Bağrıyanık, adli ve idari yargı birimlerinin bilgisayar, yazıcı ile tarayıcı ihtiyacının büyük oranda giderildiğini dile getirdi.
UYAP ile e-devlet sistemi çerçevesinde önemli bir adım atıldığını ve kâğıt ortamında yapılan bürokratik işlemlerin ortadan kaldırıldığını ifade eden Bağrıyanık, “Bilgi ve belge alışverişini anında gerçekleştirilmesiyle işlem, hizmet ve dava sürelerin kısalması mümkün hale gelmiştir. İşleyişi hızlandıran UYAP sayesinde, kırtasiyeden, zamandan ve paradan tasarruf sağlıyoruz. UYAP'ta yenilikler de yapılıyor. Örneğin, başka bir ilde ifade veren kişiyi biz buradan dinleme imkânına sahip olacağız. Bununla ilgili de çalışmalar sürüyor.”dedi. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Bağrıyanık, etkinliğe beklenenden çok katılımın olmasından mutluluk duyduğunu vurguladı.
Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek'i ziyaret eden öğrenciler, savcılar eşliğinde müracat, soruşturma, bilgi işlem birimlerini gezip, Ağır Ceza, Asliye Ceza, Asliye Hukuk mahkemelerinde duruşmaları izledi. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından gönderilen şapka, kalem, anahtarlık ve dosyaların öğrencilere verildiği program öğle yemeği ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz