Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk çalıştayı yarın başlıyor

Dünyada hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamalarına ilişkin bilgilendirme ve Türk hukuk sistemi bağlamında iyi işleyecek bir...

Dünyada hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamalarına ilişkin bilgilendirme ve Türk hukuk sistemi bağlamında iyi işleyecek bir arabuluculuk modelinin tesis edilmesine yönelik deneyim paylaşımının sağlanacağı “Dünyada Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamaları Uluslararası Çalıştayı” T.C. Adalet Bakanlığı ve UNDP Türkiye ortaklığında yarın İstanbul'da başlayacak.

“Dünyada Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamaları Uluslararası Çalıştayı” T.C. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aykut Kılıç, BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Shahid Najam, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar ile Fas, Fransa, İtalya, ABD, Hollanda, Brezilya, Çin, Kanada, İngiltere, Almanya ve Yunanistan dâhil arabuluculuk alanında geniş bilgi ve deneyime sahip 14 uzman ve uygulayıcı ile 30 baro temsilcisinin de katılımıyla yarın İstanbul Conrad Otel’de başlayacak.

Reklam
Reklam

BM Kalkınma Programı'ndan yapılan açıklamaya göre; uluslararası çalıştay, Türkiye’de hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasının etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve Türkiye bağlamına uygun bir uygulama modelinin geliştirilmesine yönelik elverişli bir ortamın sağlanması amacıyla, Adalet Bakanlığı ve UNDP Türkiye ortaklığında yürütülen “Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Uygulamasının Geliştirilmesine Destek” programı kapsamında düzenlenecek.

Uluslararası çalıştay, arabuluculuk müessesesinin tesis edilme süreci, kurumsal yapılanma, arabulucuların profili ve arabuluculuk eğitimi dâhil olmak üzere hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamalarına ilişkin hayati konuların tartışılmasına imkan sağlayacak.

Uluslararası çalıştay, bu alandaki ülke örnekleri ve edinilen dersler ışığında TBMM Adalet Komisyonu gündeminde olan Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Yasa Tasarısı’na ilişkin baro temsilcileri, hâkimler, akademisyenler ve diğer profesyonellerin katkılarının alınarak Türkiye bağlamına uygun bir arabuluculuk modelinin geliştirilmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanacak bir bilgi ve deneyim paylaşım/tartışma platformu.
Uluslararası Çalıştay sonucunda çıkacak olan değerlendirme raporu TBMM Adalet Komisyonu, Barolar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili tüm taraflarla paylaşılacak ve ilgili Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan pilot arabuluculuk uygulamalarına zemin hazırlayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz