Hukukçulardan Belçika Kralı'na mektup

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, Mikail Tekin isimli bir kişinin Belçika’da bir hapishanede işkence sonucu yaşamını yitirdiği iddialarıyla...

ANKARA(ANKA) - Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Sinan Kılıçkaya, Mikail Tekin isimli bir kişinin Belçika’da bir hapishanede işkence sonucu yaşamını yitirdiği iddialarıyla ilgili olarak, Belçika Kralı, Hükümeti ve Büyükelçiliği’ne gönderdiği mektuplarda olayı kınadı.

Kılıçkaya açık mektubunda, Mikail Tekin’in hayatını gardiyanlar tarafından uygulanan işkence dolayısıyla kaybettiğine ilişkin çok ciddi deliller bulunduğunu belirtti.

Hapishanelerde bulunan kişilerin hayatlarının devlete emanet edildiğini kaydeden Kılıçkaya, “Devletiniz görevlilerince işlenen işkence ve öldürme fiili, devletinizce işlenmiş gibidir. Hapishane yönetimi tarafından işkencenin ve öldürme suçunun ve suçluları gizlenmeye çalışılarak şahsın yemek yerken boğulduğunun iddia edilmesi, suçun ve suçluların cezasız kalması ve olayın örtbas edileceği yolundaki endişelerimizi artırmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Bu cinayette sorumluluğu bulunan kişileri ve Belçika devletini kınadıklarını belirten Kılıçkaya, cinayette sorumluluğu bulunan ya da olayı gizlemeye çalışanların yargılanmalarını talep ederken, benzer bir olayın hiçbir yerde bir daha yaşanmamasını dilediklerini bildirdi.