"Hukuki, idari ve kurumsal altyapı ile bağlantılı"

ANKARA (İHA) - Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde 26 Ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan "Sürdürülebilir Kalkınma Dünya Zirvesi" öncesi Türkiye'nin sunacağı ulusal rapor taslağı son şeklini aldı.

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in temsil edeceği toplantıda sunulacak ulusal rapor ile ilgli değerlendirme yapımlak üzere Ankara Dedeman Oteli'nde bir toplantı yapıldı.

"Sürdürülebilir Kalkınma Dünya Zirvesi Türkiye Ulusal Raporu" değerlendirme toplantısına, Çevre Bakanı Fevzi Aytekin ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Aytekin, hazırlanan rapor taslağının sivil inisiyatif katkılarıyla hazırlanmış olmasını küresel ölçekte sadece Türkiye'nin ortaya koyduğu bir model olduğunu belirterek, "Böyle bir yaklaşımın Dünya Zirvesi'nde ilgiyle karşılanacağı ve takdir edileceği muhakkaktır" dedi. Hazırlanan raporda Türkiye'nin on yıllık süreçte uygulamaya dönük çabalarını ve eksikliklerini ortaya koyulduğunu kaydeden Aytekin, "Bununla birlikte de küresel platformda, bundan sonra yapılması gerekenler konusundaki önerilerimizi içermektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Aytekin, ilgi grupları arasında geliştirilecek ortaklıkların hem uluslararası, hem de ulusal ölçekte öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti. Johannesburg'ta yapılacak zirvede Rio Konferansı'ndan bu yana geçen 10 yıllık süre zarfından gerçekleşen küresel değişiklikler, ülkelerin imzalanan belgelerle verdiği taahhütleri gerçekleştirmedeki başarıları ve eksiklikleri ele alınacak. Türkiye'nin sunacağı rapor ise yönetişim, yoksullukla mücadele, iş dünyası, bilgi ve iletişim, biyolojik çeşitliliğin korunması ve iklim temalarını içeriyor.