Hüküm Ve Tutuklulardan Geleneksel El Sanatları Sergisi

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların yaptığı eserlerin yer aldığı "Duvarların Ardından Geleneksel El Sanatları Sergisi" açıldı.

Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutukluların yaptığı eserlerin yer aldığı "Duvarların Ardından Geleneksel El Sanatları Sergisi" açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılış törenine Isparta Valisi Memduh Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Isparta Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Uyan ile vatandaşlar katıldı.

Vali Oğuz törende yaptığı konuşmada, insanların zamanlarını en iyi ve verimli şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Sergideki eserlerin cezaevindeki hükümlü ve tutuklar tarafından yapıldığını kaydeden Oğuz, hükümlü ve tutukluların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirtti. Isparta Başsavcılığı ve cezaevi yönetiminin de hükümlü ve tutukluların gayretlerini iyiye, güzele doğru yönlendirdiğine işaret eden Oğuz, bu davranışların devamının gelmesi temennisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Hükümlü ve tutukluların bu çalışmalardan ekonomik fayda da elde edeceklerini anlatan Oğuz, "Eserler, onların ruha incelik kazandıracak, nedamet duygularını, pişmanlık duygularını besleyecek, dışarıya çıktığı zaman daha olumlu davranışlar içerisinde olunacak bir kimlik ve kişilik kazandıracak olması bakımından da önemlidir" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç da sergide toplam 2 bin 16 eserin yer aldığını, serginin 23 Kasım tarihine kadar açık olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından sergi, Vali Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım ve Alay Komutanı Uyan tarafından açıldı.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: