"Hükümet, artık hortumları kesmiştir"

KAYSERİ (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin çalışan yatırımcıların her zaman arkasında olduğunu belirterek, "Yattığı yerden para kazanan yatırımcı değil, çalışan yatırımcılara ihtiyaç var. Böyle işadamlarının ve yatırımcıların hükümet olarak arkasındayız." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapılacak olan 101 fabrikanın temel atma töreni için geldiği Boytaş Sosyal Tesisleri'nde öğle yemeği yedi. Yemekte yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan, 3 Kasım 2002 öncesi bir Türkiye ile şu anki Türkiye arasında çok fark olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bir çok şey yazılıyor söyleniyor. Kayseri OSB'de bugün 106 müteşebbis yatırımcı temel atıyor. Bu, Türkiye'nin nereye doğru gittiğinin en güzel ifadesidir. Bu, güvenle istikrarın göstergesidir. Güvenle istikrar olmasaydı bu duruma gelemezdik. 2002 öncesi Türkiye'deki ve ondan sonraki tablo ortadadır. 2003 büyüme hedefimiz yüzde 5'ti, 5.9 büyüme kaydettik. 2004'te de hedefimiz yüzde 5, bu sene de hedefi gerçekleştireceğiz." dedi.

Reklam
Reklam

Enflasyonla mücadelede büyük başarı yakaladıklarını kaydeden Erdoğan, "Enflasyonda tek haneli rakamlara doğru giden Türkiye var. Hedefimiz yüzde 12 ama bunun altında gerçekleşecek. Bu bizim azim ve gayretimizdir. Bizde bu heyecan olmasaydı bunları yapamazdık. Bizim bu işin heyecanını yaşayan ve gece gündüz koşan kadrolarımız var. Elimizin boş olmadığını bu tablolar gösteriyor. Milli gelirimiz 4 bin dolara yaklaşıyor. Hükümet artık hortumları kesmiştir. Faaliyet dışı gelirler azaltılmıştır. Yattığı yerden para kazanan yatırmcı değil, çalışan yatırımcılara ihtiyaç var. Böyle işadamlarının ve yatırımcıların hükümet olarak arkasındayız." şeklinde konuştu.

Yemekte konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışışleri Bakanı Abdullah Gül ise, "Kriz günleri bitmiştir. Sanmayın ki hükümet, gününü gün ediyor. Hükümet gece gündüz çalışıyor." dedi.

Boytaş Sosyal Tesisleri'ndeki yemeğe, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu katıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler, yemeğin ardından temel atma törenine katılmak için 1. OSB'ye geçtiler.

Reklam
Reklam