Hükümet programı pazartesi görüşülecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 60. hükümet programını TBMM'ye sundu. 3 Eylül günü program üzerinde parti grupları ve bağımsız milletvekilleri görüşlerini bildirecek. CHP lideri Deniz Baykal'ın konuşmayacağı öğrenilirken, MHP lideri konuşma yapmak için hazırlık yapıyor.

Yeni hükümet programı üzerindeki görüşmeler 3 Eylül Pazartesi günü saat 15.00'de açılacak olan TBMM Genel Kurulu'nda tartışılacak. Gruplar adına belirlenen süre çerçevesince (40-60 dakika arası) partiler görüşlerini aktaracak. Bağımsız milletvekilleri de yine Danışma Kurulu'nca belirlenen süre çerçevesince (20-30 dakika arası) eleştiri ve görüşlerini dile getirecek.

Reklam
Reklam

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, hükümet programı üzerinde konuşma yapmak için başvuran ilk milletvekili oldu. Hükümet programı üzerinde AK Parti, CHP, MHP ve DTP'li temsilciler konuşmalarını gerçekleştirecek. Ardından da bağımsızlar ve şahıslar adına milletvekilleri söz alabilecek.

CHP lideri Deniz Baykal, daha önceki hükümet programında konuşmuştu. Ancak alınan bilgilere göre Baykal, hükümeti cumhurbaşkanlığı seçiminde izlediği politika dolayısıyla protesto ettiği için konuşmayacak.

Baykal yerine bir partili vekil hükümet programını eleştirecek. Yine öğrenildiğine göre MHP lideri Bahçeli, hafta sonunu hükümet programı üzerinde çalışarak geçiriyor. Bahçeli Genel Kurul'da hükümet programını sert bir şekilde eleştiren bir konuşma yapacak. DTP adına da bir temsilci konuşacak. Bu ismin Grup Başkanı Ahmet Türk olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sonrasında ise eleştiri ve görüşleri değerlendirmek üzere Başbakan Erdoğan'ın kürsüye gelmesi bekleniyor. Genel Kurul'da görüşmeler tamamlanana kadar çalışmalar devam edecek. Çarşamba günü ise 60. Hükümet'in güven oylaması yapılacak. Güven oylamasında da muhalefet partilerinin AK Parti Hükümeti'ne destek vermesi beklenmiyor. Ancak AK Parti'nin çoğunluğu güven oylamasına yetiyor.

Reklam
Reklam

ANKA