'Hükümet tiyatroları yok etmeye çalışıyor'

ANKARA (İHA) - Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS) Genel Başkanı Mehmet Ege, kendilerini yok etmeye çalışan bir zihniyetle oturup yasa yapmayacaklarını belirtti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile tiyatro sanatçıları arasındaki gerginlik tırmanıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in görevden alınması ile başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bakan Attila Koç'un dün bir televizyon kanalında yaptığı "Aynı zihniyeti paylaşmadığımız için bizimle oturup, yeni yasa yapma fikrinde değiller" açıklaması Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği (DETİS) Genel Başkanı Mehmet Ege, tarafından tepki ile karşılandı. Bakan Koç'un aynı programda, "Devletin tiyatrosu olmasına şüphe ile bakıyorum" dediğini kaydeden Ege, yaptığı açıklamada, "Şimdi kamouyonu soruyoruz: Siz, sizi yok etmeyi planlayan bir zihniyetle oturup yasa yapmaya çabalar mısınız?

Reklam
Reklam

Zihniyet bu olduğu sürece ve de bize, kendi görüşlerini içeren yasa taslaklarını dayattıkları sürece bu soruya yanıt 'hayır' olacaktır" ifadesini kullandı.
Daha önceki taleplerini yineleyen Ege, devlet tiyatrolarına yapılan atamaların geri alınmasını, yeni yasa yapma süreci için sanatçıların tercihleri doğrultusunda yeni bir yönetimin acilen oluşturulması ve yapılacak yasanın özerkliği, özgürlüğü, özgünlüğü ve de devlet güvencesini temel almasını istedi.