'Hükümete devam' mesajı

Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi sona erdi.

Başbakan Bülent Ecevit'in Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmesi nedeniyle yaklaşık 30 dakika ara verilen toplantı 4 saat sürdü. Ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği toplantının ardından Başbakan Bülent Ecevit ve diğer koalisyon ortakları ile bürokratlar Resmi Konut'dan ayrıldı. Başbakan Bülent Ecevit saat 17.55'de konuttan ayrılarak çalışma ofisine geçerken, Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz ile Hüsamettin Özkan aynı araçla konuttan ayrıldı. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

Reklam
Reklam

ZİRVEDEN 'HÜKÜMETE DEVAM' MESAJI ÇIKTI Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında gerçekleşen Ekonomi Zirvesi sonrasında yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, zirvede son ayların ekonomik gelişmelerin kapsamlı bir biçimde ele alındığı belirtilerek, 2002 yılı Ocak - Mayıs döneminde ön görülenin de üstünde olumlu sonuçlar alındığının teyit edildiği vurgulandı. Açıklamada, "Ekonomik program büyük ölçüde uygulanabilmiş ve özellikle makro ekonomik hedefler tutturulmuş veya olumlu yönde aşılmıştır. İlk beş ay boyunca üretim ödemeleri dengeli ve enflasyondaki temel eğilimler maliye ve para politikalarıyla, yapısal reformlar artık olumlu sonuç vermeye başlamıştır" denildi. Mayıs ayı sonundan itibaren hem dünyü finans piyasalarındaki Türkiye ile ilgili olmayan gelişmeler hem de yurt içi tartışmalarından kaynaklanan yeni bir belirsizlik ortamı oluşturulmak istendiğine işaret edilen açıklakmada şu ifadelere yer verildi: "Bu çerçevede AB'ye uyum konusunda bugüne kadar kat edilen yönde daha etkin çalışılmasına, bunun temeli olan ekomoik programın kararlılıkla uygulanmasına, seçimin zamanında yapılmasına, koalisyon hükümetinin uyumu ve devamı konusunda kamuoyuna yanlış görüntü verilmemesine özen gösterilecektir. Ayrıca, ekonomi yönetiminde eşgüdüme daha fazla ağırlık verilmesine, ayrıca ekonomiyle ilgili bakanlık ve kuruluşların kısa zaman aralıklarıyla toplanmasına karar verilmiştir".

Reklam
Reklam