Hükümetin 4 üyesi Şeb-i Aruz için Konya'da

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci...

Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu bu akşam yapılacak Şeb-i Arus törenlerine katılacak. Arınç ve Davutoğlu, Konya'ya gelerek temaslarına başladı.
Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, beraberinde Ürdün Başbakanı Avn El Hasavne ile ''Türkiye-Afrika Ortaklığı Gözden Geçirme Konferansı'' katılımcıları olduğu halde Konya'ya geldi. THY'ye ait özel bir uçakla Konya'ya gelen 120 Afrikalı konuk, gün içinde Mevlana'nın türbesini ziyaret edip müzeyi gezecek. Akşam da Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin son programı olan Şeb-i Arus Sema törenini izleyecek.
Şeb-i Arus etkinliklerini izlemek üzere Konya'ya gelen bir diğer isim de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç oldu. Davutoğlu, Avn El Hasavne ve Afrikalı misafirlerle Akyokuş Park Restorant'ta öğle yemeğinde bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, Dışişleri Bakanı ile akşamki tören öncesinde çeşitli açılış ve programlara katılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz