Hükümetin bizi evlerimize kapatmasına izin vermeyeceğiz!

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, "Hükümetin bizi evlerimize kapatmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Danışma Toplantısı'nda konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, "Hükümetin bizi evlerimize kapatmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil; Merkez İlçe Başkanı Bayram İnci, diğer ilçe başkanları ve CHP Aydın İl Kadın Kolları üyeleri ile 4-5-6 Ekim tarihlerinde Ankara’da toplanacak mini kurultay öncesi bir araya geldi.

‘AKP Hükümeti’nin bizi evlerimize kapatmasına izin vermeyeceğiz!’

Kavasgil, basına kapalı gerçekleşecek toplantı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. ‘Kadınların yararına yasalar ve düzenlemeler yapıyormuş gibi gözükerek aslında kadının kutsal kimliğiyle oynandığını, CHP’li kadınların vereceği mücadele ile bu kimliğin yok olmasının önüne geçilebileceğini’ ifade etti.

Reklam
Reklam

Başkan, 'AKP Hükümeti ile birlikte kadın-erkek ayrımcılığı had safhaya çıkmıştır. Bu sakat zihniyet yüzünden Cumhuriyet ile elde ettiğimiz kazanımları ne yazık ki Ilımlı İslam rejimi adı altında yapılan planlarla kaybetmek üzereyiz. Son yasa tekliflerine baktığımızda da tek gördüğümüz hamilelere ve yeni annelere yapılacak yardımlar değil, evde çalışan işçiler istendiğidir.’ diyerek mevcut duruma tepki gösterdi.

‘Türk siyasetinde kadın figürü hala yok denecek durumda!’

Kavasgil; ‘Yerel seçimlerde, kadın temsili yüzde 1.5,30 belediye başkanının içinde sadece 6 kadın başkanımız var. Belediye Meclisi üyelerinde temsil oranımız yüzde 6.5 ve 74 ilimizde il genel meclisi üyesi kadın yok.’ sözleriyle durumun vehametini rakamsal verilerle de ortaya koydu. 'Tek ümidim, Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Hilal Dokuzcan’ın kadın adayların her zaman arkasında olacağız sözleri çünkü CHP son tüzük kurultayında kadınların parti yönetimine daha fazla katılması için cinsiyet kotasını %33 çıkarmıştır ve verdikleri bu söz CHP’nin yerel seçimlerde kadın kotasını gerçekleştireceğinin işaretidir.’ dedi.

Reklam
Reklam

‘Şehir olarak bir kadın devrimi yaşıyoruz.’

Aydın’ın parti bünyesinde 60 kadın belediye meclis üyeliğine sahip olduğunu ve ilçe belediye başkanlığı için 5 kadın aday adayı bulunduğunu söyleyen Kavasgil, bu rakamlar ile birlikte şehrimizde bir kadın devrimi yaşanıyor, tüm kalbimle söylüyorum ki 2014’te kadınlar yerel seçimlerde güneşi batıdan doğuracaktır.’derken salon ilgili kalabalığın alkışları ile çınladı.

Söz alan Merkez İlçe Başkanı Bayram İnci de yeni yasalar ve düzenlemeler konusunda AKP’ye çıkışırken, yeni düzenlemelerin kadının eve hapsedilmesinden farksız olduğunu belirtti. Sözlerine ‘ İlklerin partisi CHP, kadınların emekleri ile var olmuştur, Cumhuriyet’i var eden de kadınlarımızdır. Atatürk Devrimlerine hep birlikte tekrar can vereceğiz.' diyerek konuşmasını kısa tuttu.

Toplantı; kadınları ön plana çıkarabilmek için yapılması gerekenler, kadınların örgütlenmesi ve kadınların kendini geri planda tutmak zorunda hissetmemesi için neler yapılabileceği gibi gündem maddelerinin belirlenmesinin ardından basına kapalı olarak devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: