Hükümetin cemevleri çalışması

Devlet Bakanı Faruk Çelik, başta cemevlerinin statüsü olmak üzere diğer tüm taleplere ilişkin çalışmaların önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgisine sunulacağını açıkladı.

ANKARA (ANKA) - CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın soru önergesine Devlet Bakanı Faruk Çelik’in verdiği yanıt Alevi vatandaşların sorunlarına ilişkin yapılan çalıştayların neticesinin yakında duyurulacağını ortaya çıkardı. Devlet Bakanı Faruk Çelik, soru önergesine verdiği yanıtta, “Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın sorunlarının ve taleplerinin ele alındığı çalıştaylar neticesinde; başta cemevlerinin statüsü olmak üzere diğer tüm taleplere ilişkin çalışmalar, önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgisine sunulacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

-BEŞ SORUYA BİR CÜMLE YANIT-

CHP’li Ayhan, Bakan Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 5 soru yöneltti. Ayhan’ın sorularına bir cümle ile yanıt vermeyi tercih eden Bakan Çelik’in, yanıtlamadığı sorular arasında, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı iken cemevinin kapısına yıkım dozerlerini göndermesi ve cemevlerini çümbüş evlerine benzetmesine ilişkin haber ve yazılar ulusal basınımızda bir şekilde yer almış ve almaya devam etmektedir. Geçmişte yaşanan bu gelişmeler değerlendirildiğinde, ‘Alevi Çalıştayı’ Sayın Başbakan’ın Belediye Başkanı iken cemevlerine yaklaşımı ve cemevlerinin ibadethaneden sayılmasına ilişkin görüşlerinde bir değişikliğe neden olmuş mudur” yer alıyor.(ANKA)