Hükümetin Zam Teklifine Memur-Sen’den Tepki

Memur-Sen Batman Şubesi üyeleri, hükümetin verdiği zam teklifini protesto etti. Gülistan Caddesi İnsan Hakları Bulvarı...

Memur-Sen Batman Şubesi üyeleri, hükümetin verdiği zam teklifini protesto etti.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Bulvarı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Şafi Özperk, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde teklif ettiği zam oranlarının, Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmadığını söyledi.

Memur-Sen ailesinin, bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesinin bile mümkün olmadığını ileri süren Özperk, “Bu çerçevede, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti’nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz. Bu teklif, beklentimizi karşılamazsa, bizi bekleyen alanları ısıtmaya hazırız. Üretim ve örgütlenmeden gelen gücümüzü masada görmezden gelenler, alanlara çıktığımızda isteseler de istemeseler de o gücü görecekler ve kabul edeceklerdir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Vatandaşına kestiği cezaya, aldığı vergi ve harçlara, pasaport gibi değerli kağıtlara yüzde 15’lere varan zam yapan hükümetin, kamu görevlilerinin maaş zammına gelince cimri davrandığını belirten Özperk hükümete çağrıda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: