Hükümetten eski sanayiye şok karar

Hükümetten Eski Sanayiye Şok Karar

Şanlıurfa’da Kamberiye mahallesi ve Paşabağı mahallesinde bulunan Eski Sanayi Sitesinin Kentsel Dönüşüm Projesinde yeni dönem başlıyor.

Önceki Gün Bakanlar Kurulu kararı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla Resmi Gazetede yayınlandı. Resmi Gazetede yayınlanan karar metninde “Şanlıurfa İli, Kamberiye Mevkiinde yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi kapsamında ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Şanlıurfa Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması; İçişleri Bakanlığının 2/4/2013 tarihli ve 10207 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 8/4/2013 tarihinde kararlaştırıldı. “ denildi.

Reklam
Reklam

Abdullah Gül Onaylı kararda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 25 Bakanın imzası bulunuyor. Bu karara göre Şanlıurfa Belediyesi bu bölgelerde rayiç bedelle eski Sanayi Bölgesindeki dükkanları satın alacak. Bunun yerine ise yeni bina inşa edecek bu yaptıkları yeni işyerlerini yüksek bedelden geri satacak. TOKİ Paşakent Ofisi Ticaret Odası binasında görüşmelerini sürdürüyor.

Şanlıurfa’da 2007 yılında buradan taşınan esnaf işyerlerine çok düşük bedel verildiğini dile getirerek, “Biz bu şekilde anlaşma sağlayamayız 370 metre karelik yere neden 100 bin lira veriyor? Biz bu işe karşıyız. Belediye kendi arsalarını TOKİ’ye ekleyerek yüzde 21 hisse sağlamış oluyor.” dedi.

Bakanlar Kurulu Kararı resmi gazetede yayınlanmasından itibaren 15 gün içinde işyeri sahiplerinin mahkemeye başvurma hakkı var. Bu süre içinde başvurmayanlar Bakanlar Kurulu Kararına uygun hareket etmek zorunda kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz