Hükümlü Ve Tutuklulara Uyuşturucunun Zararları Anlatıldı

Gaziantep H Tipi Ceza İnfaz Kurumu tarafından sosyal kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında farklı alanlarda...

Gaziantep H Tipi Ceza İnfaz Kurumu tarafından sosyal kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında farklı alanlarda ve kendi alanlarında uzman kişilerden destek alınarak seminer programları düzenleniyor.

H Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümle ve tutuklulara yönelik yapılan bilgilendirme seminerinde uyuşturucunun zararları anlatıldı. Seminere konuşmacı olarak Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Bağımlılığını Önleme Büro Amirliğinde görevli Baş Polis Memuru Atilla Yalçınkaya, Polis Memuru İsmail Uzkar ve Hacı Hamzalar Eğitim-Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emin Yılmaz katıldı.

Reklam
Reklam

Baş Polis Memuru Atilla Yalçınkaya, sosyal bir varlık olan insanın çevresi ile uyum içinde olmasının, akıl ve zihin sağlığı ile mümkün olduğunu belirterek, “Bu sebeple akli ve zihni hayatın en büyük düşmanı olan uyuşturucular, insanın uyum gücünü zaafa ve iflasa götürmekle onu aileden, toplumdan ve çevresinden kopararak, yalnızlığa, bunalıma ve hemen ardından da sorumsuz, hipisel (hayvani) bir hayata mahkum eder. Bağımlıyı yaşayan bir ölü haline getirir. Bu sebeple, uyuşturucuların, bağımlıya, aile hayatına, doğacak çocuklara, iş hayatına, aile ve ülke ekonomisine, ferdi ne toplumsal ahlaka verdiği zararlar ifadelere sığdırılamaz. İntiharların, cinayetlerin, gasp ve anarşinin temelinde uyuşturucu vardır. İç ve dış düşmanların en tahripkar silahı uyuşturucu ve uyuşturucu salgınlarının itici gücü olan uyuşturucu kültürüdür. Cemiyetleri inkıraza götüren her türlü maddi ve manevi tahribatın temeldeki sebebidir. Bunlar, ayrıca AİDS, frengi, verem, kanser, kangren ve benzeri birçok ölümcül hastalığın yayılmasında da en büyük fail uyuşturucular ve bağımlılarıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Polis Memuru İsmail Uzkar ise maddenin kullanımıyla duyulan keyif ve mutluluk kişilerde tekrar kullanma isteği doğurduğuna işaret ederek, “Oluşan yalancı hayal dünyasına kavuşmak isteyen kişilerde psikolojik bağımlılık meydana gelmektedir. Uyuşturucu maddeler merkezi sinir sistemindeki reseptör (alıcı) hücreler tarafından alınarak etkilerini gösterirler. Bu reseptörler kısa sürede uyuşturucuya alışır ve normal görevlerini yerine getirebilmek için uyuşturucuya ihtiyaç duyarlar. Böylece fiziksel bağımlılık meydana gelir. Fiziksel bağımlılıkta yoksunluk durumu çok ağırdır. Yoksunlukta psikolojik belirtilerin yanında merkezi sinir sistemine ait belirtiler görülür. Maddenin bulunamaması durumunda bulantı, çarpıntı, baş ağrısı, panik, sıkıntı, terleme, saldırganlık, unutkanlık, ishal, kişilik bozuklukları, baygınlık, koma ve ölüm görülebilir. Uyuşturucu maddeler, merkezi sinir sistemindeki reseptörleri etkilediği için bir kez dahi kullanmak bağımlılığa yol açabilir. Bu yüzden merak amacıyla kullanmaktan dahi kaçınmalıyız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: