Hükümlüler Için 'Beyaz Sayfa’ Açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde denetimli serbestliğe tabi 70 hükümlüye, problem çözme becerileri konusunda eğitim verildi.Tarsus Rehberlik...

Mersin'in Tarsus ilçesinde denetimli serbestliğe tabi 70 hükümlüye, problem çözme becerileri konusunda eğitim verildi.

Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan ‘Beyaz Sayfa’ Projesi kapsamında 70 hükümlüye Uzman Psikolog Gülhan Kılıç tarafından Ziraat Odası Ali Ergezer salonunda eğitim verildi. Gülhan Kılıç, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin topluma adaptasyonlarını sağlamak, ikinci defa suç işlemelerini önlemek ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen bu çalışmanın devam edeceğini söyledi.
Bireysel özgürlüklerin, başkalarıyla etkileşime geçildiğinde son bulduğunu, birlikte yaşamanın başlıca kuralının saygı ve sevgiden geçtiğini belirten Kılıç, bunun ötesinde bir düzenin oluşması için kuralların olması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Kılıç, bu kuralların da örf adetler ve kanunlar ile düzenlendiğini, sorunları kendi doğruları ve kişisel çıkarları gözeterek çözmeye çalışmanın toplumda kargaşaya ve düzensizliğe neden olacağını dile getirdi. Kılıç konuşmasının sonunda hükümlülerin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: