Hükümlülerden Ekonomiye Katkı

Muğla E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki bazı tutuklu ve hükümlüler, vakitlerinin çoğunu atölyelerde üretime...

Muğla E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki bazı tutuklu ve hükümlüler, vakitlerinin çoğunu atölyelerde üretime yönelik çalışmalarla geçiriyor.

Merkeze bağlı Çaybükü köyünde üç yıl önce faaliyete geçen açık cezaevindeki hükümlüler, özellikle yaz aylarında bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken hediyelik eşyalar yaparak, yaklaşık 10 bin liralık katkı sağlıyor. Usta öğretici Mehmet Çetiner nezaretinde, ham bakırı işleyerek çanak, çömlek, şekerlik, kahve cezvesi ve küçük el sanatlarının yanısıra gümüş yüzük yapıyorlar. Cezaevindeki ahşap doğrama atölyesinde ise özellikle mobilya türü eşyalar üretiliyor.

Reklam
Reklam

Usta öğretici Çetiner, hükümlülerin bazılarının bu işi çok iyi yaptığını, ürünlerin Muğla'daki kültür mekanlarında sergilenerek satışa sunulduğunu söyledi. Çetiner, hükümlülerle çok özel çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bakırı elle nakış nakış işleyerek satışa hazır hale getiren hükümlüler de meslek sahibi olarak cezaevinden tahliye olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: