Hükümlülere "madde Bağımlılığı" Semineri

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, "tedavi ve denetim serbestlik tedbiri" uygulamasıyla tahliye edilen hükümlülere yönelik "madde bağımlılığı" semineri düzenlendi.

GAZİANTEP - Gaziantep'te, "tedavi ve denetim serbestlik tedbiri" uygulamasıyla tahliye edilen hükümlülere yönelik "madde bağımlılığı" semineri düzenlendi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, Adliye Sarayı konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde, 25 Aralık Devlet Hastanesi psikologları Ersin Koç ve Mahmut Kayagan, "madde bağımlığı ve kulllanımını" konulu sunum yaptı. Koç, yaptığı konuşmada, insanlık tarihi kadar eski bir kavram olan bağımlılığın, zarar ve sonuçlarına rağmen tıbbi, kronik ve ömür boyu süren bir hastalık olduğunu söyledi. Bağımlılığın iyileştirilemeyeceğini ancak düzeltilebileceğini vurgulayan Koç,"Bu hastalığı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği doyum vermesidir" diye konuştu. Tütün, sigara, alkol, esrar, uçuçu maddeler, kafein, enerji içecekleri gibi maddelerin bağımlılık yaptığına dikkati çeken Koç, madde bağımlığlı konusunda özellikle "gençlerin" hedef kitle olarak seçildiğini anlattı. Bu tür maddelere genellikle "merak", "arkadaş baskısı", "problemleri unutmak" ve "kafa bulmayı istemek" gibi nedenlerle başlanıldığını dile getiren Koç, birçok kişinin bağımlı olduğunu kabul etmeğini, istediği zaman bunu bırakabileceğini düşündüğünü ancak bunun yanlış bir davranış biçimi olduğunu aktardı. Kayagan da eroin ve esrarın zararları hakkında bilgi verdi. Seminere, yaklaşık 100 hükümlü katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: