Hülya Avşar onursal üye oldu!

Mersin Tenis ve Yüzme Kulübü Başkanı Birol Gelbul, tenis sporuna büyük önem veren ünlü sanatçı Hülya Avşar'ı Mersin Tenis Kulübü'nün Onursal Üyesi ilan etti.

Başkan Gelbul, her yıl Hülya Avşar adına düzenlenen tenis turnuvasında tenis sporuna katkı veren sanatçımız Hülya Avşar'a Yönetim Kurulu ve üyelerimizle birlikte minnettarız "dedi.

Sanatçı Hülya Avşar, Tenisi özel hayatım ve iş hayatımın içine entegre ettiğimde bana çok faydasını gördüm." dedi Mersin Tenis ve Yüzme Kulübü Başkanı Birol, Gelbul, "Ülkemizde popüleritesi her geçen gün artan tenis sporu, artık 7'den 70'e her kesimden bireyin kolaylıkla yapabileceği bir spor dalı haline geldi. Son yıllarda medyanın tenise daha fazla yer vermesi ve federasyonun etkili çalışmaları sonucunda toplumun büyük kısmı bu spora ilgi duymaya başladı. Artan bu ilgiyle eş zamanlı olarak, tenis oynanmasına olanak veren kulüplerin sayısı da arttı. Bugün birçok yerleşim alanında tenis kortu bulunuyor ve hemen hemen tüm şehirlerde faaliyet gösteren en az bir tenis kulübü var. Tenisin bu denli sevilmesinin ve ilgi görmesinin altında yatan birçok sebep bulunuyor.Bunlardan bir tanesi de sanatçımız Hülya Avşar hanımefendi." diye konuştu.

Başkan Gelbul, Nisan ayında 64 bin euro ödüllü ATP CHALLENGER 7-13 Nisan 2014 tarihinde Mersin Olimpik, tenis kortlarında turnuva yapılacak. 25 Ülkeden Dünya klasmanındaki ilk yüze giren tenisçi katılacak.Spor medyası bilinçlendikçe ve medyada farklı spor branşlarında uzman kişiler kendilerine yer buldukça, kısa süre önce yalnızca futbol odaklı olan spor medyasında, tenis gibi diğer spor branşları medyada daha fazla yer almaya başladı. Bu da beraberinde toplumun bu spora olan bakış açısını değiştirdi ve ilgiyi arttırdı.

Çoğu insan oturduğu yerleşim alanlarında, belediyelerin yaptığı parklarda veya umuma açık ortak alanlarda yer alan kortlarda ücretsiz veya çok düşük bir ücret ödeyerek tenis oynayabiliyor. Tenis ekipmanlarının da fiyatları oldukça makul düzeylerde. Günümüzde neredeyse her spor mağazasında her bütçeye uygun tenis raketi, ayakkabısı veya topu bulabiliyor"dedi Mersin Tenis ve Yüzme Kulübü Başkanı Birol Gelbul, Yerel yönetimlerin ve İş adamlarını Tenis sporuna katkı ve sponsor olmalarını istedi.

Haber/Foto:Mehmet MİRAS