Hür Sanayici Ve İşadamları Derneği Faaliyetlerini Hızlandırdı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) bir haftaya onlarca ticari görüşme, iş bağlantısı sığdırdı.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) bir haftaya onlarca ticari görüşme, iş bağlantısı sığdırdı.

HÜRSİAD'tan yapılan açıklamaya göre, TUSKON'un organize ettiği Dünya Ticaret Köprüsü'nün bu yıl ki organizasyonunda yabancı girişimciler Türkiye'den muhatapları ile bir araya geldi. 30 ülkeden inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektörlerinden bin 500 işadamının katıldığı Dünya Ticaret Zirvesi İstanbul Buluşması'na aralarında HÜRSİAD'ın da bulunduğu TUSKON'a bağlı tüm derneklerden üyeler büyük ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

HÜRSİAD'ı temsilen Dernek Başkanı Yusuf Sarıcı ve 28 firma temsilcisinin katıldığı zirvede, standlara yerli ve yabancı katılımcıların ilgisi yoğun oldu.

HÜRSİAD üyesi 40 işadamı ayrıca, Dünya Ticaret Zirvesi programı kapsamında Türkiye'ye gelen Gana, Gine, Moritus, Irak, Etiyopya ve Nijeryalı işadamları ile zirveden bir gün sonra Ankara İş Formu'nda buluştu. ANFED'e üye derneklerin yoğun katılımıyla gerçekleşen forumda; 6 ülkeden gelen işadamlarıyla karşılıklı iş görüşmeleri yapıldı, ülkeler arası ticaret fırsatları ele alındı. Yerli ve yabancı firmalar inşaat, inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili konularında anlaşmalar yaptı.

HÜRSİAD üyelerinin bir başka uluslararası toplantısı da Hollanda'da değişik sektörlerde firmaları bulunan işadamları ve Hollanda Meclisi'nin bazı senato üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Muhabir: Ankara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: