Hurda araçlarda ÖTV tartışması

VAN (İHA) - Van Ticaret Ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, hükümetin 2004 yılı itibariyle önemli çalışmaları olduğunu ancak alınan bazı ani kararların ülke ekonomisine olumsuz yansıyacağını söyledi.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu yaptığı yazılı açıklamada, ülke ekonomisi yapılacak köklü değişiklikler ve kararlı uygulamalarla içinde bulunulan zor dönemi atlatabileceğini, ancak günlük politikalar ile ani alınan kararların hassas dengeler üzerinde duran ülke ekonomisini zora soktuğunu söyledi. Kandaşoğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile otomotiv sektöründe hurda araç için alınan 5 milyar 200 milyonluk Özel Tüketim Vergisi'nin, 2 milyar 200 milyon lira düşürülmesi otomotiv sektörünü çok zor durumda bıraktığını belirtti.

Reklam
Reklam

Uygulama ile birlikte birçok firmanın mağdur olduğunu, firmaların birçok işlemlerinin yarım kaldığını belirten Kandaşoğlu, "Bugün itibari ile sadece Van'da her firmanın yaklaşık 150-200 işlemi yarım kalmış, bayi ve müşteriler arasında sorun yaşanmaktadır. Oysa ülkemiz ekonomisinde otomotiv sektörünün önemli bir yeri vardır. Hükümetin ani bir şekilde almış olduğu bu karar sektörde olumsuzluk oluşturmuş, bu olumsuzluk ülke ekonomisine de yansıyacaktır. Ayrıca hassas bir durumda bulunan ülke ekonomisi bu ani kararları kaldıracak durumda değildir. Ayrıca bu durum hükümetin uyguladığı ekonomik istikrar programını da etkileyecektir. Hükümet tarafından ülkede sağlanan güven ortamı bu ani kararlarla zedelenmektedir. Hükümet tarafından böyle ani kararlar alınmadan önce ek süre tanınmalı, bu süre 30 ile 15 gün arasında olmalı ki, başlatılan işlemler tamamlansın. Aksi takdirde bugün yaşanılan durum gibi, sektörde bir belirsizlik ve istikrarsızlık ortaya çıkmaktadır. Yetkililerden yaşanan bu belirsizliğin ve olumsuzluğun giderilmesini bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam