HÜRKUŞ, Ankara Dışında Ilk Kez Havalandı

KOCAELİ (AA) - Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, Türk Deniz Havacılığı'nın 100. yılı dolayısıyla Ankara dışında ilk kez Kocaeli'de havalandı.

"HÜRKUŞ, dünyada rakip tanımayacak" Uçağın 58. uçuşunu yaptıklarını vurgulayan Özpala, bu aracı emsallerinden ayıran ana özelliğin motor gücü olduğunu vurguladı. Özpala, uçakta sınıfının en güçlü motorunun kullandığına dikkati çekerek, "İçinde kullanacak aviyoniklerin de tamamı, Türk Hava Kuvvetlerinin son teknoloji olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den istediği elektronik ekipmanlardır. Uçağı 3-4 yıl içinde Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilecek olgunluğa getirdiğimizde emsalinin en modern ve güçlü uçağı haline gelecek. HÜRKUŞ, hayırlısıyla dünyada rakip tanımayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: