HÜRSİAD Başkanı Fincan: Van’daki yaraları sarmak için çalışacağız

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, Van´da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin yeni...

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, Van´da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin yeni acıları beraberinde getirdiğini söyledi. Fincan, yaraların sarılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.
Kasım Fincan, yaptığı açıklamada, iş dünyası olarak Van'da yaşanan deprem felaketinden çok büyük üzüntü duyduklarını belirtti.
Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyen Fincan, "Deprem, bizleri derinden sarsmış ve yaralamıştır. Milletimizin başı sağ olsun. Bu zor günlerinde dualarımız acılı depremzedeler içindir. İş dünyası olarak felaket karşısında bölgeye yardım iletmek amacıyla herkesin seferber olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yönde biz de çalışmalara başladık Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Van’a ihtiyaç sahiplerine topladığımız yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz. Terörle içimiz yanarken böylesi bir olay acımıza acı kattı. Şimdi millet olarak birbirimize daha sıkı sarılmanın vakti. Acı sadece Van halkının değil, hepimizin acısıdır. Tek dileğimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılması ve bu acının bir daha yaşanmamasıdır.” diye konuştu.
Fincan, deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin yaşanan onca acıdan sonra bu tür acılardan ders çıkarması gerektiğinin altını çizerek, "Ülke olara artık her deprem felaketinden sonra yaşanan acıları ve kayıpları en aza indirmenin zamanı gelmiştir. Ülke olarak bu felaket karşısında ihmallerimizi ve hatalarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Bu vesileyle, HÜRSİAD olarak depremde zarar gören tüm kardeşlerimizin acısını kendi acımız gibi paylaşıyor, hayatını kaybedenlere Yüce Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bizler de dernek olarak yardım kampanyası başlatarak Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Van’a ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz