HÜRSİAD, Bosna’da Dostluğu Ve Ticari Ilişkileri Geliştirdi

Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından Bosna Hersek’e düzenlenen 4 günlük gezide, hem...

Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından Bosna Hersek’e düzenlenen 4 günlük gezide, hem ticari ilişkiler hem de dostluk ilişkileri geliştirildi. Ayrıca Osmanlı’nın izlerini taşıyan ülkedeki tarihi miraslar görüldü.

Gezi hakkında bilgi veren HÜRSİAD Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, 180 kişilik kafile için Saraybosna’ya uçak kaldırdıklarını ifade etti. Özdülkar, ecdat yadigârı bölgelerin yatırıma muhtaç olduğunu dile getirerek, “Bosna Hersek gibi bir ülkenin tarihi güzelliklerinin yanında savaş izlerinin bulunması geziye katılan herkesi çok etkiledi. Çok kültürlülüğün önemini bir kere daha anladık. Kardeşçe yaşamanın değerini, bu kardeşliğin kaybolmasının nelere mal olduğunu gördük. Mesela Belçika farklı kültürleri bir arada tutan bir ülke. Dolayısıyla biz de dernek olarak yaptığımız gezilerle, sosyal faaliyetlerle bu çok kültürlülüğe, kardeşçe yaşamaya katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

İşadamı Galip Hasırcı, geziden grup olarak çok etkilendiklerini kaydederek, Osmanlı'nın izlerini, özellikle Fatih Sultan Mehmet’in hatırasını görmenin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Savaş yıllarının izlerini görmenin kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Hasırcı, farklı kültürden insanların aynı okullarda okumalarının ise mutluluk verici olduğunu anlattı.

Bosna Hersek gezisinin oldukça faydalı geçtiğini söyleyen işadamı Mehmet Işık, buradaki işadamlarıyla görüştüklerini, fabrikalarında incelemelerde bulunduklarını ifade etti. Bosna Hersek'in adeta Türkiye'nin bir parçası olduğunu aktaran Işık, "Bizler bu gezi sayesinde iki ülke arasındaki ticari ilişkileri bir nebze olsun geliştirmek istiyoruz. Tabi bu sadece Gaziantep'teki işadamları ile olmaz. Ülkemizde çok sayıda işadamı bulunuyor. Mutlaka buralara yatırım yapmak gerekiyor. Bu gezide bir kez daha gördük ki, yakın zamanda savaş yaşayan bu ülke büyük acılar yaşamış. Halen iki federasyonu, on ayrı kantonu, farklı özerk bölgeleri olan Bosna Hersek sıkıntılı süreçler yaşıyor. Bu ülkenin bir an önce çok daha iyi yerlere gelmesi için Türkiye'deki yatırımcıların oralara gidip yatırım yapması gerektiği düşüncesindeyim." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: