HÜRSİAD, dış ticaret okulu açacak

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Tekstil ve Ayakkabı Komitesi Başkan Yardımcısı Kemal Savrun, gerektiği...

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Tekstil ve Ayakkabı Komitesi Başkan Yardımcısı Kemal Savrun, gerektiği takdirde gelen talepler doğrultusunda dış ticaret okulu açarak, bu konuda üyelere haftalık eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

HÜRSİAD Tekstil ve Ayakkabı Komitesi tarafından ‘Dış Ticarete İlk Adım’ konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Komite Başkan Yardımcısı Kemal Savrun, öncelikli hedeflerinin, üye firmaları ihracatçı yaparak yurtdışına açılmalarını sağlamak olduğunu belirtti. KOBİ’ler başta olmak üzere, firmalara dış ticaret konularında temel bilgileri aktarmak istediklerini kaydeden Savrun, "Hiç ihracat yapmamış veya ihracat konusunda temel bilgi eksikliği olan firmalarımızı, ihracata ilk adım atmaları hususunda bilgilendirmek istiyoruz. Gerekirse komite olarak, gelen talepler doğrultusunda Dış Ticaret Okulu açarak üyelerimize haftalık eğitim vermeyi düşünüyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

HÜRSİAD Dış Ticaret Danışma Kurulu Başkanı ve Filipinler Fahri Konsolosu Tamer Kabalcıoğlu da globalleşen dünyada müşteriyi elde tutmak ve memnun etmenin çok önemli olduğuna değinerek, "Üyelerimiz zaten dış ticaretin öneminin farkındalar. Ama bu seminerdeki amacımız dış ticarette ilk adımın nasıl atılacağı, temel kavramlar, kalıcı ve sürekli satışın sağlanabilmesi için firmaların alt yapılarının oluşturulması gibi konular üzerinde duracağız." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz